Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More
    ΑρχικήSoftwareΗ Google εργάζεται σε μια εφαρμογή που μετράει τις θερμίδες στα φαγητά...

    Η Google εργάζεται σε μια εφαρμογή που μετράει τις θερμίδες στα φαγητά που φωτογραφίζουμε

    Βγάζεις φωτογραφία το πιάτο με το φαΐ και  να μαθαίνεις πόσες θερμίδες έχει. Είναι δυνατό; Η google πιστεύει πως ναι.

    Στο μέλλον η  #instafood  φωτογραφία σας με το πιάτο με τις τέλεια τηγανισμένες πατάτες ή τα σουβλάκια θα σας λέει ακριβός πόσες θερμίδες έχει. Αυτό τουλάχιστον φαντάζεται η Google.

    Η Google επιβεβαίωσε ότι οι ερευνητές της στη τεχνητή νοημοσύνη εργάζονται σε ένα πειραματικό πρόγραμμα που μπορεί να ανιχνεύσει πληροφορίες για τις θερμίδες που έχει το γεύμα σας αναλύοντας απλά τη φωτογραφία του φαγητού. Το project, ονομάζεται Im2Calories και παρουσιάστηκε στο την περασμένη εβδομάδα στο Rework Deep Learning Summit της Βοστώνης, σύμφωνα με όσα αναφέρει το  Popular Science.

    Το πείραμα «παντρεύει την οπτική ανάλυση – σε αυτή την περίπτωση τον καθορισμό του βάθους του κάθε pixel σε μια εικόνα – με αναγνώριση προτύπων». Πάντως αν και το Im2Calories αναλύει pixels, η τεχνολογία μπορεί προφανώς να συνεργαστεί με χαμηλότερη ποιότητα φωτογραφίες, όπως από αυτές σε δημοσιεύσεις στο Instagram, είπε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο ερευνητικός επιστήμονας της Google, Kevin Murphy .

    Στόχος της εφαρμογής είναι το να βοηθήσει τους χρήστες που κάνουν διατροφή, να καταγράφουν τις θερμίδες που καταναλώνουν καθημερινά.

    Οι αλγόριθμοι θα γίνουν πιο ακριβή με την πάροδο του χρόνου είπε ο Murphy και θα μπορούσε να ωφελήσει τόσο τους καταναλωτές οι οποίοι ανησυχούν για τον έλεγχο των μερίδων, καθώς και  γιατρούς και ερευνητές, οι οποίοι θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία αυτά συνολικά για την έρευνα.

    Τώρα αν θα βγει στην αγορά δεν το ξέρουμε για την ώρα το Im2Calories βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.

    Φώτης Φωτιάδης
    Φώτης Φωτιάδηςhttp://www.hit-channel.com/
    Γράφω μόνο και μόνο γιατί ο Θοδωρής έχει φαγωθεί. Λοιπόν είμαι ο Φώτης και σε ενημερώνω πως αν αγόρασες iPhone/iPad με 64+/- δόσεις έκανες μακακία. Επίσης το ίδιο έκανες αν μεταξύ Wordpress και Joomla επέλεξες το δεύτερο. Επίσης μου τη σπάει το Android.
    RELATED ARTICLES