Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More
    ΑρχικήT-EditΈχεις site που έχει μόνιμα "διαβαστε περισσότερα εδώ"; Σε τελειώνει η Google

    Έχεις site που έχει μόνιμα “διαβαστε περισσότερα εδώ”; Σε τελειώνει η Google

    Η Google έχει βάλει σκοπό να τελειώσει τα autoblogs, τους aggregators και γενικώς όσους δεν δημιουργούν μοναδικό περιεχόμενο.

    Μετά λοιπόν την ανακοίνωση για “εξαφάνιση” από τις αναζητήσεις των αναδημοσιεύσεων, πετάει νέο χαρτί στο τραπέζι για όσους χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα τους ως marketer για να δώσουν επισκέψεις σε άλλες ιστοσελίδες.

    Όπως αναφέρει η Google σε νέα της ανακοίνωση, τα site τα οποία έχουν ως μόνιμη τακτική να παρουσιάζουν άρθρα με μισό περιεχόμενο, και να ανακατευθύνουν τους χρήστες τους σε άλλη ιστοσελίδα καθώς και affiliate links, θα εξαφανιστούν από προσώπου μηχανής αναζήτησης. Διπλό το κακό λοιπόν για τους ιδιοκτήτες τέτοιων ιστοσελίδων οι οποίοι θα δουν τα στατιστικά τους από την μια μέρα στην άλλη να πέφτουν κατακόρυφα.

    Υπενθυμίζουμε πως και το facebook έχει ανακοινώσει παρόμοιες αλλαγές στους αλγόριθμούς του.

    Έτσι Google και facebook ουσιαστικά “τελειώνουν” όλες τις μικρές ιστοσελίδες (πολλές φορές και μεγάλες), που δεν έχουν πρωτογενές περιεχόμενο.

    Θεόδωρος Τασσόπουλος
    Θεόδωρος Τασσόπουλοςhttps://www.digispot.gr
    Τεχνολόγος Ηλεκτρονικός Μηχανικός MSc in Networking & Data Communications. MSc in Banking, Accounting and Finance. Ασχολούμαι με τον προγραμματισμό από τις αρχές του 2000. Τα τελευταία πέντε έτη ασχολούμαι με την Διοικητική Πληροφόρηση και το Business Intelligence γενικότερα. Ξεκινάω συνεχώς νέα project χωρίς να υπάρχει απαραίτητα η προοπτική του κέρδους. Λάτρης των θετικών επιστημών και θαυμαστής αυτών που τις αντιλαμβάνονται.
    RELATED ARTICLES

    3 ΣΧΟΛΙΑ