Εφαρμογή για Android σταματάει την «παρακολούθηση»

Εφαρμογή για Android σταματάει την «παρακολούθηση«

Όχι φίλε μου! Δεν είσαι τρελός! Σε παρακολουθούν! Άλλωστε επιβεβαιώνεται από πολλές εφαρμογές που ξεφυτρώνουν καθημερινά και υποστηρίζουν πως προσπαθούν να σε προστατέψουν.

Μία καινούργια λοιπόν εφαρμογή μπορεί να εντοπίσει προγράμματα τα οποία χρησιμοποιούνται για αυτές τις «περίεργες» διεργασίες που τρέχει το κινητό σου, συμπεριλαμβάνοντας τα IMSI catchers, κρυφά μηνύματα καθως και exploit attacks στα τηλεφωνικά πρωτόκολλα γνωστά στο ευρύ κοινό (λέμε τώρα…) ως System 7 (SS7).

Η εφαρμογή ονομάζεται SnoopSnitch και όπως είναι αναμενόμενο διανέμεται δωρεάν στο Google Play από την 29η Δεκεμβρίου του 2014. Problem Solved σκέφτεται ο φίλος μας αναγνώστης, και γω του απαντώ ρητά και άμεσα. «Όχι φίλε μου, το πρόβλημα παραμένει». Το SnoopSnitch δεν μπορεί να προστατεύσει το κινητό σου από τέτοιες ενέργειες, παρόλα αυτά μπορεί να σε ειδοποιήσει για το τι συμβαίνει.

Για να καταλάβεις όμως τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις θα σου εξηγήσω 2-3 πραγματάκια για να τα έχεις στα υπόψιν σου. Τα IMSI catchers παραλλάσονται, ή σε απλά ελληνικά «μεταμφιέζονται» σε κοινά αρχεία συστήματος του Android, παραπλανώντας τον μηχανισμό των smartphones. Έτσι συνδέονται με τις κλήσεις και προωθούν το σήμα εκεί που τα προγραμματίζουν τα πάνε. Επίσης μπορούν να κλέψουν μηνύματα, επαφές και γενικώς προσωπικές πληροφορίες. Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι μπορούν να στέλνουν μηνύματα ή ακόμα και κάνουν νέες κλήσεις. Μπορεί να καταλήξεις λοιπόν με έναν λογαριασμό φουσκωμένο από τα 090 ή ακόμα χειρότερα να στείλεις ένα δίόλου ευγενές μήνυμα σε φίλους ή και γνωστούς. Ακόμη μπορεί να εντοπιστεί η ακριβής σου τοποθεσία.

Bad situation my friend. You dont want this.

Και για να σου λύσω και την απορία του τύπου «Και τι με νοιάζει εμένα;», ένα θα σου πω. Κινδυνεύεις! Σε πρόσφατη έρευνα, του FBI παρακαλώ, το αποτέλεσμα έδειξε πως ολοένα και περισσότερα smartphones πλήτονται από τέτοιες εφαρμογές παρακολούθησης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Και ότι γίνεται εκεί δυστυχώς δεν μένει εκεί… It spreads the world!

Γι αυτό λοιπόν αγαπητέ αναγνώστη και χρήστη smarphone με Android, πρέπει να προστατευθείς. Το SnoopSnitch το δημιούργησε μια Γερμανική ομάδα που ειδικεύεται σε θέματα ασφαλείας των κινητών τηλεφώνων με όνομα SRLabs. Δυστυχώς δεν είναι συμβατό με όλες τις συσκευές (Λίστα με συμβατές συσκευές εδώ).

Ηλεκτρονικός Μηχανικός - MSc in Networking & Data Communications - Ασχολούμαι με το Web Design και τον προγραμματισμό μια δεκαετία. Δεν δίνω ούτε μια δεκάρα για προϊόντα της apple και καταναλώνω αρκετές ώρες καθημερινά στο gaming. Ξεκινάω συνεχώς νέα project χωρίς να υπάρχει τις περισσότερες φορές η προοπτική του κέρδους. Μισώ του δημοσιογράφους. Όλους. Έναν προς έναν.

Website: http://www.digispot.gr

About DigiSpot