ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ
Ακολουθήστε μας στο Facebook!
Generic selectors
Ακριβή αποτελέσματα
Αναζήτηση στους τίτλους
Αναζήτηση στο περιεχόμενο
Αναζήτηση σε άρθρα
Αναζήτηση σε σελίδες
Φίλτρο ανά κατηγορία
Css
Editor's Blog
jQuery
Linux
Microsoft Excel
Microsoft SQL
MySQL
PHP
Prestashop
Projects
Software
VB.net
Wordpress
Διαδίκτυο
Τεχνολογία

Γιατί τα PC είναι καλύτερα από τα Mac

Λόγος πολύς γίνεται από τότε που εμφανίστηκε η Apple, για το ποιο από τα δύο συστήματα είναι πιο αξιόπιστο.

Είναι γνωστή η αντιπάθειά μας στην Apple παρόλα αυτά προσπαθήσαμε να είμαστε αντικειμενικοί στην σύγκριση των δύο κολοσσών, και καταλήξαμε πως, για την ώρα τα PC αποτελούν την καλύτερη επιλογή για τους παρακάτω λόγους.

Συμβατότητα
Όσο και να προσπαθεί να μας πείσει η Apple, ότι τα μηχανήματά της είναι συμβατά με όλες τις συσκευές, εμείς δεν το διαπιστώνουμε στην καθημερινότητά μας. Είναι πάρα πολλές φορές αυτές που όταν κοιτάμε την συμβατότητα σε εξωτερικές συσκευές απογοητευόμαστε καθώς δεν “παίζουν” με το Mac μας. Η Apple λοιπόν προωθεί και προωθείται από συγκεκριμένες εταιρείες όσον αφορά το Hardware.

Ασφάλεια
Η Καμπάνια της Apple στηρίζεται κατά ένα μεγάλο μέρος σε ένα τεράστιο ψέμα.

“Τα Mac δεν έχουν ιούς. Δεν χρειάζεστε antivirus

Κανείς δεν αμφισβήτησε ποτέ ότι τα linux based συστήματα πλήττονται λιγότερες φορές σε σχέση με ένα PC από ιούς, ούτε ότι είναι το ίδιο εύκολο να το κάνει κάποιος. Παρόλα αυτά δεν ισχύει ότι δεν γίνεται. Επιπλέον ένας ιός που έχει εισχωρήσει στο σύστημα είναι συνήθως πιο επιβλαβής.

Επίσης οι απειλές πλέον στον τομέα των υπολογιστών έχουν να κάνουν κυρίως με το διαδίκτυο. Malwares και Spy Tools εγκαθίστανται σε browsers αλλά και σε servers προ κειμένου να υποκλέψουν πληροφορίες από το πιθανό χρήστη θύμα. Οι υποκλοπές κωδικών, πιστωτικών καρτών και λοιπών προσωπικών πληροφοριών είναι η μεγαλύτερη απειλή την τρέχουσα δεκαετία.

Οι χρήστες των Windows είναι προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο, και γενικώς περισσότερο προσεκτικοί με το που δίνουν τα στοιχεία τους αλλά και τις σελίδες τις οποίες κάνουν online πληρωμές. Αντίθετα οι χρήστες των Mac διακρίνονται από την υπεροψία που η ίδια η Apple τους έχει ποτίσει τόσα χρόνια, και θεωρούν ότι είναι στο απυρόβλητο των hackers.

Παιχνίδια
Κανείς σοβαρός Gamer δεν επιλέγει ένα Mac. Έχουν αυξηθεί οι εταιρείες που παράγουν παιχνίδια και συνεργάζονται με την Apple προ κειμένου να προσελκύσουν κοινό, αλλά ακόμα είναι λίγες. Πολύ λίγες. Μια Steam δεν φέρνει την άνοιξη…

Τιμή vs Αξία
Δύο ίδια μηχανήματα με διαφορά το λογισμικό (Windows vs MacOS) έχουν διαφορά περίπου 180%. Να το κάνουμε λιανά. Δύο ολόιδια μηχανήματα επειδή έχουν διαφορετικά brands, πωλούνται σε τελείως διαφορετικές τιμές. Το ένα 1000 Ευρώ το δεύτερο 1800 Ευρώ.

Η Apple λοιπόν ποντάρει στο κόμπλεξ του νεόπλουτου, ή του χρήστη που θεωρεί εαυτόν νεόπλουτο, να προσπαθεί να δείξει μια κάποια ανωτερότητα μέσω του προϊόντος της Apple. Και μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα της καφετέριας τα καταφέρνει μια χαρά…

Software
Πάνω κάτω η κατάσταση είναι ίδια με τα παιχνίδια. Λίγα είναι προγράμματα που είναι συμβατά με τα Mac. Ακόμα και το αγαπητό RadioSmart δεν είναι συμβατό. Αναρωτιέται κανείς γιατί επιλέγουν οι εταιρείες να μην φτιάξουν συμβατή έκδοση για Mac; Θα σας απαντήσουμε εμείς. Γιατί η Apple βάζει πολλά ανούσια stadards για την δημιουργία ενός Software. Το ίδιο ισχύει και για τα Apps. Και αυτός είναι ο λόγος που το Market Place της Apple έχασε τα πρωτεία από τo Google Play.

Συμπέρασμα
Το παρών άρθρο αποτελεί προσωπική μας εκτίμηση και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί κάτι από αυτά που λέμε ως πραγματικότητα που πρέπει να είναι αποδεκτή από όλους. Εμείς λοιπόν καταλήξαμε πως δεν θα ξανασπαταλήσουμε λεφτά για Mac.

Advertisement

Θεόδωρος Τασσόπουλος
Αρθρογράφος: Θεόδωρος Τασσόπουλος
Τεχνολόγος Ηλεκτρονικός Μηχανικός - MSc in Networking & Data Communications - Ασχολούμαι με το Web Design και τον προγραμματισμό από τις αρχές του 2000. Δεν δίνω ούτε μια δεκάρα για προϊόντα της apple και καταναλώνω αρκετές ώρες καθημερινά στο gaming (Πάνω από 19.000 ώρες παιχνιδιού CS 1.6 και πάνω από 10.000 Dota 1 και 2.) Ξεκινάω συνεχώς νέα project χωρίς να υπάρχει τις περισσότερες φορές η προοπτική του κέρδους.