ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ
Ακολουθήστε μας στο Facebook!
Generic selectors
Ακριβή αποτελέσματα
Αναζήτηση στους τίτλους
Αναζήτηση στο περιεχόμενο
Αναζήτηση σε άρθρα
Αναζήτηση σε σελίδες
Φίλτρο ανά κατηγορία
Css
Editor's Blog
jQuery
Linux
Microsoft Excel
Microsoft SQL
MySQL
PHP
Prestashop
Projects
Software
VB.net
Wordpress
Διαδίκτυο
Τεχνολογία

Ιαπωνία: Ξενοδοχείο που δουλεύει μόνο με ρομπότ

Η Ιάπωνες είναι γνωστοί για την αγάπη τους στα ρομπότ, και γενικώς την τεχνολογία.

Που αλλού λοιπόν θα μπορούσε να ξεκινήσει ένα ξενοδοχείο στο οποίο οι υπάλληλοι θα αποτελούνταν κατά 50% από ρομπότ;

Στο Henn-na Hotel, το οποίο σημαίνει “Παράξενο Ξενοδοχείο”, θα ανοίξει τις πόρτες του τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Το ξενοδοχείο 72 δωματίων, θα στελεχώνεται από 10 άτομα και από 10 ρομπότ, τα οποία θα αλληλεπιδρούν με τους επισκέπτες. Αυτά τα λεγόμενα «actroids” αναπτύχθηκαν από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα και κατασκευάζονται από Kokoro, ένα υποκατάστημα της εταιρείας της Hello Kitty. Τα ανθρωποειδή φέρουν τα χαρακτηριστικά και τις ιδιομορφίες της νέας Ιαπωνέζας.

Actroid Ρομπότ

Huis Ten Bosch

Σύμφωνα με την Telegraph, τα actroids θα είναι προγραμματισμένα να μιλούν πολλές γλώσσες, ενώ θα είναι σε θέση να συνομιλούν με ευχέρεια στα κινεζικά, κορεατικά και τα αγγλικά. Όχι μόνο αυτό, αλλά θα είναι επίσης σε θέση να κάνουν χειρονομίες και μιμούνται διάφορες άλλες ανθρώπινες συμπεριφορές, όπως η αναπνοή και το κλείσιμο των ματιών.

Καταπληκτικό είναι πως μπορούν να απαντούν σε νεύματα αλλά και να αλληλεπιδρούν αντίστοιχα στον τόνο της φωνής.
Αν το ξενοδοχείο είναι τελικά επιτυχημένο ως project, οι ιδιοκτήτες ελπίζουν να ανοίξουν άλλο ένα το 2016, με φιλόδοξη σκέψη περαιτέρω ανάπτυξη 1000 ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο.

“Θα κάνουμε το πιο αποδοτικό ξενοδοχείο στον κόσμο”, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Hideo Sawada σε συνέντευξη Τύπου.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι αποτυχία, όπως η ρομποτική ηλεκτρική σκούπα που έφαγε πρόσφατα τα μαλλιά μιας γυναίκας στην Νότια Κορέα καθώς αυτή κοιμόταν.

Ιαπωνία: Ξενοδοχείο που δουλεύει μόνο με ρομπότ

Huis Ten Bosch

Ιαπωνία: Ξενοδοχείο που δουλεύει μόνο με ρομπότ

Huis Ten Bosch

Advertisement

Θεόδωρος Τασσόπουλος
Αρθρογράφος: Θεόδωρος Τασσόπουλος
Τεχνολόγος Ηλεκτρονικός Μηχανικός - MSc in Networking & Data Communications. Student at MA in Banking, Accounting and Finance - Ασχολούμαι με το Web Design και τον προγραμματισμό από τις αρχές του 2000. Καταναλώνω αρκετές ώρες καθημερινά στο gaming (Πάνω από 19.000 ώρες παιχνιδιού CS 1.6 και πάνω από 10.000 Dota 1 και 2.) Ξεκινάω συνεχώς νέα project χωρίς να υπάρχει τις περισσότερες φορές η προοπτική του κέρδους. Λάτρης των θετικών επιστημών και θαυμαστής αυτών που τις αντιλαμβάνονται.