ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ
Ακολουθήστε μας στο Facebook!
Generic selectors
Ακριβή αποτελέσματα
Αναζήτηση στους τίτλους
Αναζήτηση στο περιεχόμενο
Αναζήτηση σε άρθρα
Αναζήτηση σε σελίδες
Φίλτρο ανά κατηγορία
Css
Editor's Blog
jQuery
Linux
Microsoft Excel
Microsoft SQL
MySQL
PHP
Prestashop
Projects
Software
VB.net
Wordpress
Διαδίκτυο
Τεχνολογία

Στην Ιαπωνία η αστυνομία πήρε drones για να συλλαμβάνει drone

Μια μυστική ομάδα που ανήκει στην αστυνομία της Ιαπωνίας, με σκοπό να εντοπίσει και – αν χρειαστεί – να “συλλαμβάνει” drones τα οποία συμμετέχουν σε παράνομες δραστηριότητες, έχει στα σκαριά η αστυνομία του Τόκιο.
Η μονάδα της αστυνομίας θα περιπολεί σημαντικά κτίρια, όπως το γραφείο του πρωθυπουργού.

Αν ένα ύποπτο drone ανιχνεύεται, ο χειριστής θα ειδοποιείται αρχικά από ηχεία που έχει στην διάθεσή της η ομάδα.

Αλλά αν αυτός δεν ανταποκριθεί, η αστυνομία θα χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξοπλισμένα με δίχτυα για να φέρει στην βάση των αστυνομικών την εν λόγω συσκευή.
“Οι τρομοκρατικές επιθέσεις με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών που μεταφέρουν εκρηκτικά είναι μια πιθανότητα,” είπε ένας ανώτερος υπάλληλος του γραφείου ασφαλείας του αστυνομικού τμήματος, στην ιστοσελίδα Asahi Shimbun.
Τον Απρίλιο, ένα drone που μετέφερε μια μικρή ποσότητα ραδιενεργού υλικού προσγειώθηκε στην οροφή του γραφείου του πρωθυπουργού. Κανείς δεν τραυματίστηκε και ένας άνδρας συνελήφθη στη συνέχεια σε σχέση με το περιστατικό.

Περιορισμοί του εναερίου χώρου
“Στην Ιαπωνία, είναι παράνομο να πετούν drones πάνω από ορισμένες περιοχές, όπως τα αεροδρόμια και σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σε δρόμους, ή πάνω από το ύψος των 150 μέτρων. Ο Paul Haswell, ένας συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο Pinsent Tectons, δήλωσε στο BBC.

Αστυνομικό αυτοκίνητο στην Ιαπωνία

Φωτό από superstreetonline.com

“Ορισμένες πόλεις όπως το Τόκιο και η Οσάκα έχουν επίσης απαγορεύσει τη χρήση τους σε πάρκα.”
Κανονισμοί σχετικά με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τέθηκαν σε ισχύ στην Ιαπωνία αυτή την εβδομάδα, μετά την τροποποίηση του νόμου περί αεροπορίας στην χώρα.

“Η νέα drone to drone μέθοδος απενεργοποίησης πτήσης στην Ιαπωνία είναι σίγουρα ένας ενδιαφέρων τρόπος για να αστυνομεύσει κανείς τις περιοχές όπου απαγορεύεται η πτήση drones”, πρόσθεσε ο κ Haswell.

Οι κανόνες για τη χρήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους είναι προ των πυλών σε αρκετές χώρες. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, οι αρχές έχουν ζητήσει για την κατάρτιση μητρώου μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) που θα απαριθμήσει τους ιδιοκτήτες των συσκευών σε ολόκληρο το έθνος.

Advertisement

Θεόδωρος Τασσόπουλος
Αρθρογράφος: Θεόδωρος Τασσόπουλος
Τεχνολόγος Ηλεκτρονικός Μηχανικός - MSc in Networking & Data Communications. Student at MA in Banking, Accounting and Finance - Ασχολούμαι με το Web Design και τον προγραμματισμό από τις αρχές του 2000. Καταναλώνω αρκετές ώρες καθημερινά στο gaming (Πάνω από 19.000 ώρες παιχνιδιού CS 1.6 και πάνω από 10.000 Dota 1 και 2.) Ξεκινάω συνεχώς νέα project χωρίς να υπάρχει τις περισσότερες φορές η προοπτική του κέρδους. Λάτρης των θετικών επιστημών και θαυμαστής αυτών που τις αντιλαμβάνονται.