ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ
Ακολουθήστε μας στο Facebook!
Generic selectors
Ακριβή αποτελέσματα
Αναζήτηση στους τίτλους
Αναζήτηση στο περιεχόμενο
Αναζήτηση σε άρθρα
Αναζήτηση σε σελίδες
Φίλτρο ανά κατηγορία
Css
Editor's Blog
jQuery
Linux
Microsoft Excel
Microsoft SQL
MySQL
PHP
Prestashop
Projects
Software
VB.net
Wordpress
Διαδίκτυο
Τεχνολογία

Ερευνητές δημιουργούν μια αυτόνομη έκδοση του Super Mario με τεχνητή νοημοσύνη

[textblock style=”1″]Ερευνητές δημιουργούν μια αυτόνομη έκδοση του Super Mario με τεχνητή νοημοσύνη[/textblock]

Ο Mario μόλις έγινε πολύ εξυπνότερος.

Μια ομάδα Γερμανών ερευνητών χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει μια έκδοση “αυτεπίγνωσης” του Super Mario, που μπορεί να ανταποκριθεί στις προφορικές εντολές και αυτόματα να παίξει το δικό του παιχνίδι.

Το Mario Lives project δημιουργήθηκε από μια ομάδα ερευνητών από το Γερμανικό Πανεπιστήμιο του Τύμπιγκεν ως μέρος του ετήσιου διαγωνισμού βίντεο της Ένωσης για την Πρόοδο της Τεχνητής Νοημοσύνης (AAAI). Κάθε χρόνο παρουσιάζονται βίντεο από ερευνητές και επιστήμονες από όλο τον κόσμο που αποδεικνύουν «τις συναρπαστικές εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, στον τομέα της έρευνας, της εκπαίδευσης, καθώς και την εφαρμογή».

Αν ο Mario πεινάει, για παράδειγμα, συλλέγει νομίσματα. “Όταν αυτός είναι περίεργος αυτός θα εξερευνήσει το περιβάλλον του και αυτόνομα θα συγκεντρώσει γνώσεις σχετικά για στοιχεία που δεν ξέρει πολλά” , όπως εξηγεί ο αφηγητής του βίντεο.

Το βίντεο δείχνει επίσης την ικανότητα του Mario να μάθει από την εμπειρία. Όταν τον ρώτησαν «Τι ξέρεις για τον Goomba;» – ο μακροπρόθεσμος εχθρός του Mario στη σειρά Super Mario – Αρχικά ο Mario απαντά «δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτόν».

Αλλά μετά ο Mario, απαντώντας σε μια φωνητική εντολή, πήδα πάνω στον Goomba και σκότωσέ τον, ζήτησε εκ νέου την ερώτηση. Αυτή τη φορά, απάντησε «Αν πηδήξω πάνω στον Goomba τότε ίσως πεθαίνει».

Advertisement

Δεν επιτρέπονται σχόλια

Avatar
Αρθρογράφος: Φώτης Φωτιάδης
Γράφω μόνο και μόνο γιατί ο Θοδωρής έχει φαγωθεί. Λοιπόν είμαι ο Φώτης και σε ενημερώνω πως αν αγόρασες iPhone/iPad με 64+/- δόσεις έκανες μακακία. Επίσης το ίδιο έκανες αν μεταξύ Wordpress και Joomla επέλεξες το δεύτερο. Επίσης μου τη σπάει το Android.