ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ
Ακολουθήστε μας στο Facebook!
Generic selectors
Ακριβή αποτελέσματα
Αναζήτηση στους τίτλους
Αναζήτηση στο περιεχόμενο
Αναζήτηση σε άρθρα
Αναζήτηση σε σελίδες
Φίλτρο ανά κατηγορία
Css
Editor's Blog
jQuery
Linux
Microsoft Excel
Microsoft SQL
MySQL
PHP
Prestashop
Projects
Software
VB.net
Wordpress
Διαδίκτυο
Τεχνολογία

Αλλάζει text editor το WordPress. Το όνομα αυτού Gutenberg

O text editor που χρησιμοποιεί το WordPress τα τελευταία χρόνια, μένει λίγο πολύ ο ίδιος. Οι όποιες αλλαγές γίνονται, είναι συνήθως για την διόρθωση μικροσφαλμάτων. Ενώ λοιπόν αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, οι ιθύνοντες αποφάσισαν να κάνουν μια μεγάλη αλλαγή με στόχο να κάνουν πιο εύκολη την δημιουργία και επεξεργασία άρθρων. Αν και προσωπικά δεν βλέπω το πρόβλημα.

Γιατί το Gutenberg;
Επειδή η χρήση smartphones για την δημιουργία άρθρων αυξάνει, υπήρχε η ανάγκη για αλλαγή στο styling.Το gutenberg γενικά προσαρμόζεται καλύτερα σε μικρότερες οθόνες σε σχέση με τον τρέχοντα text editor.  Μέχρι στιγμής η beta έκδοση του Gutenberg αριθμεί περισσότερες από 70.000 ενεργές εγκαταστάσεις. Ο ιδρυτής Matt Mullenweg δήλωσε πως θα ενσωματωθεί στο WordPress όταν ξεπεράσεις τις 100.000.

Πώς να εγκαταστήσετε Gutenberg
Στα plugins πατάτε Νέο Plugin και αναζητάτε το Gutenberg.

Κάθε αρχή και δύσκολη. Πάρτε μια γεύση.

Η μορφοποίηση του κειμένου γίνεται αφού έχετε επιλέξει το κομμάτι του κειμένου που θέλετε να κάνετε edit. Πλέον μπορείτε να βάλετε πίνακες αλλά και να φτιάξετε blocks με διαφορετικό style. Γενικώς υπάρχουν πολλά ωραία καινούργια πραγματάκια όπως font-size και background colors.

Advertisement

Θεόδωρος Τασσόπουλος
Αρθρογράφος: Θεόδωρος Τασσόπουλος
Τεχνολόγος Ηλεκτρονικός Μηχανικός - MSc in Networking & Data Communications - Ασχολούμαι με το Web Design και τον προγραμματισμό από τις αρχές του 2000. Δεν δίνω ούτε μια δεκάρα για προϊόντα της apple και καταναλώνω αρκετές ώρες καθημερινά στο gaming (Πάνω από 19.000 ώρες παιχνιδιού CS 1.6 και πάνω από 10.000 Dota 1 και 2.) Ξεκινάω συνεχώς νέα project χωρίς να υπάρχει τις περισσότερες φορές η προοπτική του κέρδους.