Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More
    ΑρχικήT-EditΑλλάζει text editor το Wordpress. Το όνομα αυτού Gutenberg

    Αλλάζει text editor το WordPress. Το όνομα αυτού Gutenberg

    O text editor που χρησιμοποιεί το WordPress τα τελευταία χρόνια, μένει λίγο πολύ ο ίδιος. Οι όποιες αλλαγές γίνονται, είναι συνήθως για την διόρθωση μικροσφαλμάτων. Ενώ λοιπόν αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, οι ιθύνοντες αποφάσισαν να κάνουν μια μεγάλη αλλαγή με στόχο να κάνουν πιο εύκολη την δημιουργία και επεξεργασία άρθρων. Αν και προσωπικά δεν βλέπω το πρόβλημα.

    Γιατί το Gutenberg;
    Επειδή η χρήση smartphones για την δημιουργία άρθρων αυξάνει, υπήρχε η ανάγκη για αλλαγή στο styling.Το gutenberg γενικά προσαρμόζεται καλύτερα σε μικρότερες οθόνες σε σχέση με τον τρέχοντα text editor.  Μέχρι στιγμής η beta έκδοση του Gutenberg αριθμεί περισσότερες από 70.000 ενεργές εγκαταστάσεις. Ο ιδρυτής Matt Mullenweg δήλωσε πως θα ενσωματωθεί στο WordPress όταν ξεπεράσεις τις 100.000.

    Πώς να εγκαταστήσετε Gutenberg
    Στα plugins πατάτε Νέο Plugin και αναζητάτε το Gutenberg.

    Κάθε αρχή και δύσκολη. Πάρτε μια γεύση.

    Η μορφοποίηση του κειμένου γίνεται αφού έχετε επιλέξει το κομμάτι του κειμένου που θέλετε να κάνετε edit. Πλέον μπορείτε να βάλετε πίνακες αλλά και να φτιάξετε blocks με διαφορετικό style. Γενικώς υπάρχουν πολλά ωραία καινούργια πραγματάκια όπως font-size και background colors.

    Θεόδωρος Τασσόπουλος
    Θεόδωρος Τασσόπουλοςhttps://www.digispot.gr
    Τεχνολόγος Ηλεκτρονικός Μηχανικός MSc in Networking & Data Communications. MSc in Banking, Accounting and Finance. Ασχολούμαι με τον προγραμματισμό από τις αρχές του 2000. Τα τελευταία πέντε έτη ασχολούμαι με την Διοικητική Πληροφόρηση και το Business Intelligence γενικότερα. Ξεκινάω συνεχώς νέα project χωρίς να υπάρχει απαραίτητα η προοπτική του κέρδους. Λάτρης των θετικών επιστημών και θαυμαστής αυτών που τις αντιλαμβάνονται.
    RELATED ARTICLES