ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ
Ακολουθήστε μας στο Facebook!
Generic selectors
Ακριβή αποτελέσματα
Αναζήτηση στους τίτλους
Αναζήτηση στο περιεχόμενο
Αναζήτηση σε άρθρα
Αναζήτηση σε σελίδες
Φίλτρο ανά κατηγορία
Css
Editor's Blog
jQuery
Linux
Microsoft Excel
Microsoft SQL
MySQL
PHP
Prestashop
Projects
Software
VB.net
Wordpress
Διαδίκτυο
Τεχνολογία

Η NASA σχεδιάζει ελικόπτερο για να βοηθήσει τις μελλοντικές αποστολές rover στον Άρη

[textblock style=”1″]Τις μελλοντικές αποστολές rover στον Άρη, η NASA σχεδιάζει να βοηθήσει με ένα μη επανδρωμένο ελικόπτερο.[/textblock]

Η ποσότητα των δεδομένων και οι καταπληκτικές εικόνες που παρέχονται από το περίφημο rover της NASA μας έχει δώσει πολλά νέα στοιχεία για τον Άρη, αλλά ένα νέο πρωτότυπο όχημα που σχεδιάζεται για τις μελλοντικές αποστολές θα μπορούσε να αυξήσει δραματικά τη γνώση μας για τον κόκκινο πλανήτη.

Το Jet Propulsion Laboratory της NASA έδωσε στη δημοσιότητα την ιδέα ενός drone με την ονομασία Mars Helicopter που θα συνοδεύει τις μελλοντικές αποστολές rover στον Άρη και να ενεργεί από αέρος ώστε να βοηθήσει ερευνητική αποστολή των rover.

Όπως αντιλαμβάνεται το drone θα πραγματοποιεί καθημερινά προηγμένες αποστολές αναγνώρισης για να βοηθήσει το rover να εξερευνήσει τον πλανήτη πιο αποδοτικά επιλέγοντας τις καλύτερες τοποθεσίες για την έρευνα που θα βασίζεται σε δεδομένα από αέρος.

«Υπάρχει η πρόκληση της πολύ χαμηλής πυκνότητας της ατμόσφαιρας», είπε ο αρχιμηχανικός του JPL, Bob Balaram σε ένα βίντεο της NASA που εξηγεί τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο όχημα στον Άρη. «Υπάρχει η πρόκληση της διατήρησης όλης της μάζας του συστήματος μικρή ώστε να μην ξεπερνά τις την ικανότητα ανύψωσης του συστήματος.»

Ζυγίζοντας 2.2 λίμπρες και με διάμετρο 3,6 μέτρα, το Mars Helicopter εμφανισιακά θα είναι συγκρίσιμο στο σχεδιασμό σε ορισμένα drone που υπάρχουν στην αγορά, αλλά πιθανότατα θα είναι εξοπλισμένο με πολύ πιο προηγμένο εξοπλισμό, ώστε να μπορέσει να επικοινωνεί με το rover. Επιπλέον,θα έχει ένα κορυφαίο φωτοβολταϊκά πάνελ, επιτρέποντας στον εαυτό του να αυτό-φορτίζεται καθώς ταξιδεύει πάνω από την επιφάνεια του πλανήτη.

Τώρα το πότε σχεδιάζεται το Mars Helicopter να πλαισιώσει τις μελλοντικές αποστολές στον Άρη , ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό,  αλλά η ομάδα του JPL συνεχίζει να κάνει αυστηρές δοκιμές στο όλο project.

Advertisement

Avatar
Αρθρογράφος: Φώτης Φωτιάδης
Γράφω μόνο και μόνο γιατί ο Θοδωρής έχει φαγωθεί. Λοιπόν είμαι ο Φώτης και σε ενημερώνω πως αν αγόρασες iPhone/iPad με 64+/- δόσεις έκανες μακακία. Επίσης το ίδιο έκανες αν μεταξύ Wordpress και Joomla επέλεξες το δεύτερο. Επίσης μου τη σπάει το Android.