Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More
    ΑρχικήT-EditΓιατί όλα τα μικρά Blogs/ Ιστοσελίδες ροής θα εξαφανιστούν από το διαδίκτυο.

    Γιατί όλα τα μικρά Blogs/ Ιστοσελίδες ροής θα εξαφανιστούν από το διαδίκτυο.

    Και καλώς θα γίνει θα συμπληρώσω στον τίτλο. Ζούμε στην εποχή της πληροφόρησης (ή παραπληροφόρησης όπως θέλετε πείτε το). Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στην Ελλάδα, όπου όλα τα εφαρμόζουμε στην υπερβολή τους.

    Έμαθα ότι ο Γιάννης έβαλε σαλιγκάρια και βγάζει 2 φορές τα λεφτά που βγάζουμε εμείς από τα πορτοκάλια τόσα χρόνια

    Όλοι λοιπόν βγάζουν τα πορτοκάλια από τα χωράφια τους και βάζουν σαλιγκάρια. Μετά από 1-2 χρόνια που τα σαλιγκάρια είναι αρκετά για να θεωρηθούν παραγωγή, άξια προς διαπραγμάτευση, η τιμή τους πιάνει πάτο. Και ο λόγος είναι απλός.

    Όλα στην αγορά είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. Όταν είχε μόνο ο Γιάννης σαλιγκάρια τότε η τιμή τους είναι υψηλή, διότι δεν υπήρχε μεγάλο απόθεμα. Τώρα που όλοι έχουν σαλιγκάρια, και ο αγοραστής δεν δυσκολεύεται να βρει για να γεμίσει την αποθήκη του, η τιμή τους πέφτει. Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως τα πορτοκάλια, επειδή όλοι ξερίζωσαν τις πορτοκαλιές, και άρα δεν υπάρχει μεγάλη παραγωγή απέκτησαν υψηλή αξία.

    Βάλτε λοιπόν στο παραπάνω παράδειγμα στην θέση των πορτοκαλιών τις ιστοσελίδες ή  τις σελίδες του facebook. Όταν αρκετός κόσμος έφτιαξε ιστοσελίδες για να βγάζει αυτό το “εξτραδάκι”, και όλοι έβαζαν τις ίδιες ειδήσεις (αντέγραφε ο ένας από τον άλλον – πραγματικά δεν ξέρω ποιος έγραφε άρθρα όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα πέρα από το Πρώτο Θέμα, τη Ζούγκλα και το Σαρωτικό), οι διαφημιστές δεν είχαν κανένα πρόβλημα να διαφημίσουν τα προϊόντα των πελατών τους. Πληθώρα θέσεων διαφήμισης και τα αυτονόητα παραλείπονται.

    Μέσα σε όλο αυτό τον παροξυσμό, και την αίσθηση της απληστίας που αποκτά κάποιος όταν βγάζει κάποια χρήματα παραπάνω, ο βασικός στόχος άλλαξε σχεδόν για όλους αυτούς τους χομπίστες, και από εξτραδάκι έγινε να βγάζουμε κανα-δυο χιλιάρικα το μήνα αφορολόγητα. Και για να βγάλει κάποιος αυτά τα λεφτά από το διαδίκτυο και την AdSense πρέπει να έχει πολύ κόσμο στην ιστοσελίδα του. Αναλογιστείτε πως σε μια χώρα που μετά βίας είναι 2 εκατομμύρια οι καθημερινοί χρήστες του διαδικτύου, υπήρχαν πολλές ιστοσελίδες που ξεπερνούσαν τις 100 χιλιάδες μοναδικές επισκέψεις ημερησίως, και μάλιστα αβίαστα. Ακούραστα.

    Καμία από αυτές τις ιστοσελίδες δεν είχε πρωτογενή είδηση, και οι συντάκτες τους ήταν συνήθως τύποι που έκαναν για μια ζωή δουλειές του ποδαριού και γενικώς το μεροκάματό τους ήταν δύσκολο. Τι καλύτερο λοιπόν από το να κάθεσαι με λαδωμένη πιτζάμα στον καναπέ του σπιτιού σου να ξυπνάς 9-10 το πρωί να χαζεύεις όλη μέρα και να το παίζεις και δημοσιογράφος, ενώ ταυτόχρονα βγάζεις και παραπάνω χρήματα απ ‘ότι έβγαζες ας πούμε στην οικοδομή. Έτσι δεν είναι;

    Κάντε λοιπόν την εικόνα του τύπου που μετά βίας έχει τελειώσει το Γυμνάσιο ή το Λύκειο, να έχει την δυνατότητα να πληροφορεί το κοινό για τις εξελίξεις στην χώρα και τον κόσμο. Θα σας βοηθήσω λίγο με κάποιους τίτλους ειδήσεων.

    [quote style=”1″ author=”Κάποιο Site”]ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΠΑΘΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΦΤΑΧΡΟΝΑ ΟΤΑΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΑΝ ΜΕ ….[/quote]

    [quote style=”2″ author=”Κάποιο Site”]ΕΚΤΑΚΤΟ! ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ AIDS ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΑΣ[/quote]

    [quote style=”1″ author=”Κάποιο Site”]ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ![/quote]

    [quote style=”2″ author=”Κάποιο Site”]ΕΣΚΥΨΕ Η ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΚΑΙ ΦΑΝΗΚΕ ΟΛΟ ΤΟ….[/quote]

    [quote style=”1″ author=”Κάποιο Site”]ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ Ο ΑΛΗΤΗΣ! ΦΟΡΑΕΙ ΚΑΙ ΡΑΣΑ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ![/quote]

    [quote style=”2″ author=”Κάποιο Site”]ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΑΝ ΠΙΝΕΤΕ ΚΑΦΕ ΤΟ ΠΡΩΙ[/quote]

    Και ναι καλά καταλάβατε… Κατρακυλήσαμε ως χώρα σε αυτό το επίπεδο. Αρχικά ο κόσμος, με αυτούς του βαρύγδουπους τίτλους, ψάρωνε (ε καλά δεν είναι και όλοι του Harvard Univercity), την πάταγε, φοβόταν ή δεν ξέρω εγώ τι και πάταγε το κλικ. Αυτό γινόταν επί σειρά ετών.

    Κάποια στιγμή ο κόσμος κουράστηκε και οι διαφημιστικές αρνήθηκαν να πληρώνουν διαφημίσεις σε ιστοσελίδες που χρησιμοποιούσαν τέτοιες μεθόδους. Η Google και το Facebook έχουν αρχίσει να κάνουν συνεργασία για περιπτώσεις όπως οι παραπάνω. Όσοι χρησιμοποιούν αυτές τις μεθόδους είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα εξαφανιστούν από τον χώρο, καθόσον η Google ακυρώνει τα κέρδη τους από τις διαφημίσεις ενώ το Facebook σταματά να προβάλει τα άρθρα τους.

    Και να σας πω και κάτι. Ήταν επιτέλους καιρός. Δεν τους λυπάμαι καθόλου, και δεν πρόκειται να βοηθήσω κανέναν από όλους αυτούς που επί σειρά ετών κατέστρεψαν την εικόνα του μέσου χρήστη για την ενημέρωση στο διαδίκτυο. Ίσως θα έπρεπε να έχει κινηθεί εισαγγελέας για πολλές από αυτές τις περιπτώσεις αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

    Θεόδωρος Τασσόπουλος
    Θεόδωρος Τασσόπουλοςhttps://www.digispot.gr
    Τεχνολόγος Ηλεκτρονικός Μηχανικός MSc in Networking & Data Communications. MSc in Banking, Accounting and Finance. Ασχολούμαι με τον προγραμματισμό από τις αρχές του 2000. Τα τελευταία πέντε έτη ασχολούμαι με την Διοικητική Πληροφόρηση και το Business Intelligence γενικότερα. Ξεκινάω συνεχώς νέα project χωρίς να υπάρχει απαραίτητα η προοπτική του κέρδους. Λάτρης των θετικών επιστημών και θαυμαστής αυτών που τις αντιλαμβάνονται.
    RELATED ARTICLES