Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More
    ΑρχικήWordpressΠως βάζουμε εικόνα στο feed του WordPress

    Πως βάζουμε εικόνα στο feed του WordPress

    Ένα συνηθισμένο πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες των websites/blogs που είναι βασισμένα στην δημοφιλή πλατφόρμα του WordPress είναι πως το feed που δίνει δεν περιλαμβάνει την εικόνα του άρθρου. Η λύση είναι απλή προσθέτουμε στο functions.php του θέματος την συνάρτηση feed_getFeaturedImage() όπως είναι παρακάτω. Η συνάρτηση τραβάει από την βάση δεδομένων την εικόνα του άρθρου (την επιλεγμένη ως εξώφυλλο) και αποδίδει την τοποθεσία της.

    function feed_getFeaturedImage() {
    global $post; if( function_exists ('has_post_thumbnail') && has_post_thumbnail($post->ID)) {
    $thumbnail_id = get_post_thumbnail_id( $post->ID );
    $thumbnail_url = wp_get_attachment_url($thumbnail_id);
    }
    return ($thumbnail_url);
    }

    Στην συνέχεια αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να προσθέσουμε το node στο rss feed του WordPress. Τοποθετούμε το παρακάτω κομμάτι κώδικα στο “wp-includes/feed_rss2.php”

    <image><?php echo feed_getFeaturedImage(); ?></image>;
    Θεόδωρος Τασσόπουλος
    Θεόδωρος Τασσόπουλοςhttps://www.digispot.gr
    Τεχνολόγος Ηλεκτρονικός Μηχανικός MSc in Networking & Data Communications. MSc in Banking, Accounting and Finance. Ασχολούμαι με τον προγραμματισμό από τις αρχές του 2000. Τα τελευταία πέντε έτη ασχολούμαι με την Διοικητική Πληροφόρηση και το Business Intelligence γενικότερα. Ξεκινάω συνεχώς νέα project χωρίς να υπάρχει απαραίτητα η προοπτική του κέρδους. Λάτρης των θετικών επιστημών και θαυμαστής αυτών που τις αντιλαμβάνονται.
    RELATED ARTICLES