Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More
    ΑρχικήSoftwareΗ νέα υπηρεσία streaming μουσικής της Apple έρχεται την επόμενη εβδομάδα

    Η νέα υπηρεσία streaming μουσικής της Apple έρχεται την επόμενη εβδομάδα

    Η νέα υπηρεσία λέγεται ότι θα ανακοινωθεί στο WWDC που αρχίζει 8 Ιουνίου.

    Η Apple εδώ και καιρό ετοιμάζει τον αντίπαλο το Spotify και είναι σχεδόν βέβαιο ότι σημαίνει το τέλος της υπηρεσίας Beats που η Apple αγόρασε 3 δισεκατομμύρια δολάρια το περασμένο έτος.

    Η εταιρεία θα παρουσιάσει τη νέα μουσική υπηρεσία streaming στο World Wide Developers Conference της στο Σαν Φρανσίσκο την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal. Η streaming πλατφόρμα θα κυκλοφορήσει σαν ενημέρωση της Music app της εταιρίας, με μια επερχόμενη ενημερωμένη έκδοση του iOS.

    Όπως αναφέρει το άρθρο η Apple είναι «βιαστική» για να ολοκληρώσει τις συμφωνίες αδειοδότησης με τις δισκογραφικές . Τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες – Sony, Warner Music και Universal Music – δεν έχουν ακόμη υπογράψει τη συμφωνία και ίσως αυτό μπορεί να καθυστερήσει την ανακοίνωση. Ωστόσο η λέει πως το ενδεχόμενο αυτό είναι “απίθανο”.

    Η  Apple θα διαθέσει την νέα πλατφόρμα σε δύο εκδόσεις. Μια δωρεάν και μια επί πληρωμή. Όπως δηλαδή και το Spotify. Οι τιμή του premium θα είναι ίδια με αυτή του μεγάλου ανταγωνιστή της Spotify (στην αγορά των ΗΠΑ έχει το 86% της αγοράς) 10 δολάρια τον μήνα. Αλλά στο free πακέτο λέγεται πως σε αντίθεση με το Spotify που έχει διαφημίσεις η νέα πλατφόρμα της Apple θα προσφέρει περιορισμένο αριθμό κομματιών.

    Επίσης η Apple φαίνεται πως θα προωθήσει την νέα της υπηρεσία και μέσω του  iTunes. Δηλαδή αν πας να αγοράσεις ένα άλμπουμ θα σου εμφανίζει με μήνυμα πως με 10 δολάρια είναι καλύτερα να αποκτήσεις τη νέα υπηρεσία streaming.

    Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ η Apple θα προσφέρει επίσης και μια Android έκδοση της υπηρεσίας, η οποία θα είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία του Cupertino θα κυκλοφορήσει ένα νέο app για το Android. Η Apple για την ώρα έχει ένα Android app – Beats. Αλλά κυκλοφόρησε πριν αγοράσει την υπηρεσία.

    Τέλος διαβάζουμε πως για αρχή η Apple θα δώσει 3 μήνες δωρεάν χρήσης προκειμένου να προσελκύσει το ενδιαφέρον, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει επιθετική πολιτική marketing.

    Όσο για το Beats οι μέχρι τώρα συνδρομητές δεν θα δουν δουν άμεσα τις αλλαγές καθώς η Apple σχεδιάζει να εγκαταλείψει οριστικά την υπηρεσία. Μακροπρόθεσμα οι χρήστες του θα μετακινηθούν στη νέα υπηρεσία.

    Φώτης Φωτιάδης
    Φώτης Φωτιάδηςhttp://www.hit-channel.com/
    Γράφω μόνο και μόνο γιατί ο Θοδωρής έχει φαγωθεί. Λοιπόν είμαι ο Φώτης και σε ενημερώνω πως αν αγόρασες iPhone/iPad με 64+/- δόσεις έκανες μακακία. Επίσης το ίδιο έκανες αν μεταξύ Wordpress και Joomla επέλεξες το δεύτερο. Επίσης μου τη σπάει το Android.
    RELATED ARTICLES